MODERNIZACJA CHODNIKA PRZY UL. SŁOWACKIEGO (NB/0001)



Robert Frankowski (frankowski_robert@wp.pl)
projektodawca

Charakter projektu

Niebuszewo-Bolinko

Kategoria projektu

Infrastruktura

Lokalizacja, miejsce realizacji projektu

Miejscem projektu jest chodnik na ul Juliusza Słowackiego od budynku numer 4, do budynku numer 13, czyli aż do skrzyżowania z ul. Żupańskiego.
Numer działki ewidencyjnej: 326201_1.1010.10


Cel projektu

Celem projektu jest modernizacja nawierzchni chodnika od kamienicy numer 4 do numeru 13 czyli, aż do skrzyżowania z ul. Żupańskiego. Projekt zakłada użycie lepszych jakościowo i ładniejszych wizualnie materiałów. Zamierzeniem projektu jest poprawa estetyczna chodnika, ale również naprawa jego stanu.

Szczegółowy opis

Ulica Słowackiego jest jedną z ładniejszych w Szczecinie. Wyremontowane elewacje kamienic oraz zadbane ogródki cieszą oko. Niestety, nie można tego powiedzieć o stanie chodnika. Jest on w wielu miejscach nierówny, płyty chodnikowe są źle spasowane i często popękane. Cały pas chodnika wymaga gruntownej modernizacji. Główne działania jakie zostaną wykonane to: wymiana płyt chodnikowych oraz ujednolicenie i wyrównanie całej nawierzchni.

Uzasadnienie projektu

Nawierzchnia chodnika wymaga gruntownej modernizacji. Poza elementem estetycznym istotne są również względy bezpieczeństwa. Część płyt chodnikowych wystaje ponad sąsiednie, co utrudnia nawet prowadzenie wózka na zakupy osobom starszym. Inne płyty chodnikowe są ruchome i po większych deszczach „chlapią” po nadepnięciu.

Ogólnodostępność projektu

Projekt jest w pełni dostępny dla wszystkich mieszkańców miasta Szczecina.

Odbiorcy projektu

Wszystkie grupy mieszkańców będą miały dostęp do korzystania ze zrealizowanego projektu.


Przybliżone koszty realizacji projektu

Lp. Składowa kosztów Koszt brutto
1937m2 * 445zł416965 zł
20 zł
Przybliżony łączny koszt realizacji projektu: 416965 zł



Komentarze


Ten projekt nie posiada komentarzy